Tidligere arrangementer

SalonSalon-turen / Køreteknisk tur 12. september 2015

Morgenfriske Autogalleri- og SportsCar-medlemmer dukkede op til morgenmad lørdag den 12. september i AutoGalleriets kælder. Arrangørerne kunne godt have ønsket sig større fremmøde, men arrangementet var en prøvesten på et helt anderledes program, så det blev selvfølgelig afviklet til stor tilfredshed for deltagerne. OG arrangementet viste sig ifølge samtlige deltagere at være rigtig skægt. Alle ville efterfølgende gerne deltage i noget lignende næste år.

AROS-turen den 16. august 2015

Søndag morgen ankom morgenfriske AGAA-medlemmer samt medlemmer af SportsCarClub Århus til kaffe og rundstykker i Autogalleriets kælder. Forsikringsselskabet AROS var vært ved morgenmaden. Selskabets repræsentant havde desuden medbragt nogle nydelige net med indhold – primært et tilbud om at få gennemgået sine forsikringer. Det kan i den forbindelse oplyses, at et medlem tidligere sparede 5.000,-kr om året ved at skifte til AROS. Men det primære denne søndag var køreturen til den ”genfundne bro” ved Vestbirk. Bilerne blev udstyret med et reklameskilt fra AROS (som jo er en meget velkommen sponsor for AGAA), og så startede en dejlig køretur. Vejrguderne var undtagelsesvist i godt humør, så fremmødet var stort. Hele 25 biler var mødt frem for at deltage i arrangementet.

Tur til Dania 6. juni 2015

AutoGalleriets køretur d. 06. juni til Dania var en herlig tur. Se foto herover fra sejlturen over Randers Fjord. Til de der ikke nåede med: sæt kryds i kalenderen næste år. Der venter en lige så god oplevelse.

Fortæl om din bil 24. november 14

Den 24. november havde vi Fiat på programmet. Preben fortalte om sit store gennemgribende restaureringsprojekt, Fiat Balilla, og viste fotos helt fra bilen med støv og spindelvæv blev hentet hjem på trailer, over hele restaureringsfasen, til det færdige resultet 7 år senere.

Preben havde flere oprindelige papirer med fra produktionen i Torino, første indregistrering og lignende.

Det var dejligt Preben ville bruge en aften på at vise sin perle frem. Tak til Preben.

Arbejdsaften 20. november 14

Oprydning, rengøring af møbler/reoler, sortering af hundredvis af bilmagasiner samt etablering af elstik til hyggekrogene – dette var invitationen/arbejdsopgaverne til torsdag aften den 20. november - lyder det ikke hyggeligt?!

Måske ikke umiddelbart, men ikke desto mindre dukkede 10 medlemmer op for at hjælpe til (både bestyrelsesmedlemmer samt menige medlemmer). Lokalet var jo mildt sagt en forfærdelig rodebutik.

Men selvom det tog 4 timer at få styr på lokalet (og der blev virkelig knoklet!), så var det en ualmindelig hyggelig aften. Snakken gik, latteren løb gennem lokalet. De fremmødte lærte hinanden at kende, udvekslede erfaringer/informationer om både det ene og det andet. Arrangementet var en rigtig god måde at lære nye ansigter at kende på.

Resultatet er godt, praktisk og formålstjenligt. Der er nu etableret 3 hygge-/læsekroge, hvor man kan gå om bord i de mange bilblade, der både er forfattet på fransk, tysk, engelsk og dansk. Bladene er i reolerne anbragt efter bilmagasinnavn. Vi mangler at sortere efter årgang. Det må foregå en anden god gang. Det vil kræve endda nogle timer ekstra. Og måske vi så ser andre medlemmer på banen.

Vi skal jo huske på, at AGAA er en forening – ikke en forretning. Og i en forening skal der løftes i flok. Bestyrelsen gør et godt stykke frivilligt arbejde, men er jo ikke et service-organ. Så min opfordring skal lyde: Mød op til arrangementerne og giv en hånd med i ny og næ. Det er faktisk rigtig sjovt. Og kaffepauserne med kage og kaffe undervejs er bestemt heller ikke til at kimse af. Nogle fyrer vitser af, andre underholder med specielle oplevelser. Dansk hygge!

Kom ud og se resultatet af vore anstrengelser. Det er blevet rigtig godt.

Mvh menigt medlem – Britta Neumann

Mekanikeraften under liften - 11.11.14

Mekanikeraftenen d. 11.11.2014 var velbesøgt og der var ligefrem trængsel under liften imens Per Bech viste hvordan man tjekker bremser og benzinslanger. Bagefter kørte vi liften ned i arbejdshøjde og Per viste hvordan man skifter de gamle benzinslanger ud med nye. Vi nåede også at snuse til hvordan man stiller tænding.

Bil med træbund! hmmm mon den har fået Tectyl eller Gori?

AutoGalleriets medlemmer på knæ.

Sidste køretur 2014

Sidste køretur i det efterårslune vejr var en stor succes. Vi kørte ad de allermindste veje på Mols, holdt en strække-ben pause ved Kalø Slotsruin og havde et spændende besøg på Fregatten Jylland. Det gode vejr tillod derefter en udendørs frokost ved havnen. Dejlig tur - hyggeligt selskab.
Det er ikke sidste gang vi laver sådan en "Allersidste Køretur". Hold øje med kalenderen til foråret.

Forårs- og sommerarrangementer 2014

3. maj 2014 koblede vi os på SportsCarClubs årlige ClassicCarEvent på Store Torv i Aarhus C. Det var som de tidligere år en velbesøgt begivenhed, på en af Aarhus' fineste pladser.  

5. juni 2014 prøvede vi noget nyt: Fælles morgenkaffe og rundstykker i AutoGalleriet, inden vi kørte ud til Store Køredagens mange tilbud.   

14. august 2014   afholdt vi, igen i samarbejde med SportsCarClub, Track Day på Jyllandsringen. Jeppe Rimmen afviklede dagen og racerkører John Nielsen var chefinstruktør.

25. august 2014 var vi på sensommertur i samarbejde med Sports Car Club. Som vanligt med start Kirken i Skødstrup.

AutoGalleriets 5 års fødselsdag

5. december 2013

AutoGalleriets 5 års fødselsdag

5-års fødselsdagen blev fejret med en skøn kageBIL som Aros Forsikring var så søde at levere til festligheden. Vi havde gang i lidt bilsnak, sparkede dæk samt tjekkede "byggepladsen" ud, hvor vores kommende køkken og toilet så småt tager form.

Knud Hartmann

21. november

AGAA fik besøg af Knud Hartmann, som fortalte om en spændende køretur i klassiker over Alperne. Hans fortælling var ledsaget af masser af fotos fra turen, med fokus på bjergpassene i Norditalien og Schweiz, såsom Gremselpas, Furkapas, Sella, Skt. Bernhard og Skt. Gotthard. Arrangementet var en stor succes og var særdeles godt besøgt med over 60 deltagere.

SCC Sensommertur

AUTOGALLERIET blev inviteret på køretur!

SportsCarClubs sommertur – mandag den 26. august kl. 18.00!

For 12. år i træk afholdt SportsCarClub den traditionsrige Løgten Skødstrup Sommertur. I lighed med de seneste år deltogvrigtig mange interessante køretøjer til denne hyggelige udflugt. Som altid var SportsCarClubs arrangement lidt af et sensommer event, så det blev en fin lejlighed til at få køretøjerne ud inden sæsonen slutter.

Le Mans

Le Mans

Den 29. maj havde vi besøg af Morten Alstrup, som mange sikkert kender fra dels de historiske motorsportsbøger, dels de motorsportsartikler, han har skrevet i Veteran Tidende og FDM Motor Classic.
Morten Alstrup holdt et causeri omkring det legendariske 24-timers løb på Le Mans, hvor han på baggrund af en stribe billeder satte speciel fokus på en 20-årig periode fra slutningen af 60erne til slutningen af 80erne.

 

FDM & Aros Forsikring på besøg

Årets første arrangement, d. 31. januar, var en spændende aften med besøg af Bo Chr. Koch, chefredaktør af MOTORCLASSIC, FDM, samt Jesper Brinkmann fra forsikringsselskabet AROS.

Bo Chr. Koch fortalte om regler for import af klassisk bil, den legendariske auktion på Ålholm Gods samt om to forskellige klassiske bilauktioner han havde overværet i USA. Altsammen meget interessant og ikke mindst underholdende.

Jesper Brinkmann var herefter inde på forsikring af vores kære 4-, 3- og 2-hjulede klassikere. Ligeså vigtigt et parameter for bilejere.

Over 40 personer havde taget plads i de grønne stole og fik en god aften ud af det.

Guldager i AutoGalleriet Aarhus

Søndag d. 11. nov. var vi så heldige at Guldager stod for underholdningen. Og hvilken underholdning ! Vi fik historien lige fra hans første fund og efterfølgende restaurering til et af hans sidste projekter, import af en Corvette fra USA. Alle vores nyindkøbte stole var besat, så det var stor succes. 1000 tak, Guldager, for at dele ud af dine historier.

Familien Guldager på tur i 1966

Six Hours i Spa

7. oktober.
Efter en super weekend i Spa, hvor vi så Six Hours racet, ville vi gerne bruge en åbent-hus-søndag til at snakke race med klassiker. Dan Kjærgaard, som kørte på banen i Spa, var så venlig at tilbyde at komme med sin Austin Healey og snakke om sine oplevelser og vise sin bil frem. Tak til Dan. Vi havde en interessant søndag, hvor også en anden racer, en Alfa dukkede op i AutoGalleriet.

Sensommerkøretur sammen med SportsCarclub

SportsCarClub's sensommerkøretur d. 27. august endte i år hos os i AutoGalleriet. Det var rigtig dejligt at se så mange biler i garagen. At det var en velbesøgt køretur ses vist tydeligt. Mellem 45 og 50 biler fyldte godt op mellem søjlerne, cafeen var pludselig alt for lille og Susannes lakridser og Anetts kage var spist på få øjeblikke. En dejlig mandag aften i AGAA.

Polering oa.

Søndag d. 19. feb. havde vi klargøring på programmet. Claus' ler- og voks-demonstration på egen lak, Køsters mange spændende bilbøger, samt Billedmageren Grøn&Grønborgs flotte fotos af klassiske biler var en spændende cocktail som flere lod sig friste af.
Se fotos herunder
Fotograferne Grøn&Grønborgs, (gronblog.dk) fine fotos bliver efterfølgende udstillet i vinduerne i atelieret i Frederiks Allé, hvor de kan ses i nogle uger. Deres tilbud om rabat på fotografering af dig og din klassiker i april og maj gælder selvfølgelig stadig.

Køsters Motorboghandel (butik.kosters.dk) har vi et løbende samarbejde med, så Tom fra Køsters vil dukke op i løbet af året til flere af arrangementerne.

Ebberfeld demonstrerer sit ler

Portrætter af dig og din bil

Køsters Motorboghandel

Lamborghini og Bond

24. januar 2012
Til Lamborghini & Bond-arrangementet 
havde vi fuldt hus i garagen. 50 personer hørte John fortælle om sin Lamborghini, som han havde kørt i stilling i cafeen imens der blev spist flutes og ost ved bordene. Bagefter så vi "The man who haunted himself" hvor en Lamborghini som bekendt spiller en vigtig rolle. Herlig gammel film. Og det klassiske tøj fra Gulf Racing Collection var også udstillet i cafeen.
Det var dejligt at se jer alle. Vel mødt igen i februar til klargøringsarrangementet.

Første sæsontræf i Sports Car Club

Der kom rigtig mange og spændene biler til Sports Car Clubs første sæsontræf den 18. april. 

Polér-dag med LOWE

3. april havde vi besøg af Andrew og Daniel Lowe fra Lowe Lakering og Autoklargøring. De viste hvordan en vintertræt lak kommer til at skinne igen.

Bilmærkedagen 20. marts 2011

På bilmærkedagen havde vi besøg af flere spændende biler og mange mennesker.

Et udsnit af både tobenede og firhjulede gæster.